Anonim Alkoholisták csoportja

Kapuváron a Nyitott KAPU- VÁR TSzSzK Közösségi Pszichiátriai Ellátás tárgyalótermében

AA - Anonim Alkoholisták csoportja

Kapuváron a Nyitott KAPU- VÁR TSzSzK Közösségi Pszichiátriai Ellátás tárgyalótermében (Kapuvár, Zöldfasor u. 15.), minden héten szombaton  16.30-17.30 óráig  tartják az Anonim Alkoholisták gyűléseiket.

Minden hónap első szombatján nyitott gyűlés van, melyre a családtagokat, szakembereket, érdeklődőket szeretettel várják.

Tel: 0696 242 333

Az Anonim Alkoholisták meghatározása

(http://www.anonimalkoholistak.hu – ról)

Az Anonim Alkoholisták olyan férfiak és nők közössége, akik megosztják egymással tapasztalataikat, erejüket és azon reményüket, hogy megoldhatják közös problémájukat, valamint segíthetnek másoknak felépülni az alkoholizmusból. A közösséghez való tartozás egyetlen feltétele az ivással való felhagyás vágya. Az AA-tagság nem jár illetékkel vagy díjjal, mi önellátók vagyunk a saját hozzájárulásainkból. Az AA nem szövetkezik semmiféle szektával, felekezettel, szervezettel vagy intézménnyel, nem politizál, nem kíván semmiféle vitába bonyolódni, nem támogat, és nem ellenez semmilyen ügyet. Elsődleges célunk józannak maradni, és más alkoholistákat hozzásegíteni a józansághoz.

Minden alkalommal, amikor egy alkoholista beszélgetni kezd egy másikkal, hogy megosszák tapasztalataikat, erejüket, reményüket, kezdetét veszi a felépülés.

Ha valakiről kiderül, hogy rákos, mindenki sajnálja, de senki sem haragszik rá, vagy sértődik meg miatta. Nem így áll a dolog az alkoholbetegséggel. Az mindent tönkretesz, amiért élni érdemes. Ránehezedik mindenkire, akinek kapcsolata van a beteggel. Meg nem értés, haragos neheztelés, anyagi létbizonytalanság, kiábrándult barátok, munkaadók, megnyomorított életű ártatlan gyermekek, bánatos házastárs, szülők járnak a betegséggel.

A legtöbb alkoholista elveszíti döntési képességét az ivással kapcsolatban. Akaratereje megszűnik létezni. Időnként képtelen felidézni emlékezetében a fájdalmas megaláztatásokat, melyekben akár egy héttel vagy hónappal előbb része volt. Az alkoholista védtelen az első pohárral szemben. Rokonok, barátok, várják hogy magához térjen, és megmutassa akaraterejét, az igazság viszont az, hogy ha valaki valóban alkoholista, akkor talán ez a nap sohasem virrad föl.

Neki nincs már uralma a dolgok felett.

Az olyan ember akinek korábban gondja volt az ivással, rátalált a megoldásra, és jó önismerettel rendelkezik, meg tudja nyerni a másik alkoholista bizalmát. A tapasztalat azt mutatja, hogy semmi sem nyújt olyan védelmet az ivással szemben, mint más alkoholistákkal végzett alapos beszélgetés. Amíg a közös hullámhossz nincs meg, csak nagyon keveset vagy egyáltalán semmit nem lehet elérni.

Az Anonim Alkoholisták ivásproblémával küzdő férfiak és nők közössége. Megosztják egymással tapasztalataikat, erejüket és azon reményüket, hogy megoldhatják közös problémájukat, valamint segíthetnek másoknak felépülni az alkoholizmusból.

Az AA - hoz való tartozás egyetlen feltétele az ivással való felhagyás vágya.

A tagság nem jár illetékkel vagy díjjal. A közösséghez való tartozás nincs korhatárhoz vagy iskolai végzettséghez kötve. Mindenki tag lehet, aki tenni akar valamit ivásproblémája ellen.

Elsődleges céljuk józannak maradni, valamint más alkoholistákat hozzásegíteni a józansághoz.

Személyes tapasztalatokkal szolgálnak és folyamatos segítséget tudnak nyújtani a gyógyulni vágyó alkoholistáknak.

Fontos megjegyezni, hogy az alkoholtól súlyosan károsult test nem gyógyul meg máról holnapra, mint ahogy az eltorzult gondolkodás és depresszió sem tűnik el egy szempillantás alatt.

 

Az AA működéséről bővebb információt lehet kapni:

Általános Szolgálati Iroda (1) 251 00 51 (személyes ügyelet minden nap 16 és 18 óra között, üzenetrögzítő folyamatosan)

Információ: e-mailen: ko.sz.i[kukac]freemail.hu
www.anonimalkoholistak.hu